Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Taylor Swift

2009.12.06

TAYLOR SWIFT

 

Életrajz:

Taylor Alison Swift amerikai country-pop énekesnő és dalszerző 1989. december 13-án született. 2006-ban debütált a "Tim McGraw" c. száma. 2006 októberében bocsátották ki a debütáló albumát. A lemezen 5 sikerszám is található, melyek a Billboard Hot Country Songs listán háromszoros Multi-Platinumok voltak. A New York Times az egyik legnagyobb pop dalszerzőnek tarta.

2009. február 8-án a ”Love Story” c. száma volt az első a country zene történelemben melyért a legtöbben fizettek hogy letöltsék. Szintén ez a dal volt az első country szám mely a Mainstream Top 40 listán az 1. helyen végzett.

Taylor a Pennsylvania-i Wyomissing-ben született. Édesapja Scott Swift tőzsdeügynök, édesanyja Andrea Swift háztartásbeli. Van egy öccse, Austin. Amikor 4. osztályos volt megnyert egy nemzeti költészeti versenyt a 3 oldalas versével melynek a "Monster In My Closet" a címe. 10 évesen kezdett dalokat írni, karaoke versenyeken, vásárokon, fesztiválokon énekelni. Az egyik nyár folyamán rászánta magát és írt egy 350 oldalas regényt. Kirk Cremer SNL egyik gyermekcsoportjában is énekelt. A többi gyerek közül kitűnt Taylor. Kirk segítségével bevásárlóközpontokban és a hétvégi estéken, karaoke bulikon énekelt. Innentől kezdve már felfelé haladt zenei karrierje. Első jelentős megjelenése a Bloomsburg Fair-en volt, melyet a helyi előadóművész, Pat Garrett rendezett.

2007. októberében a dalszerzés által a Nashville Songwriters Association International megválasztotta Taylort az év énekes/dalszerzőjének, így odaítélték neki a Songwriter/Artist of the Year Award nevű díjat. Így ő lett mindenidők legfiatalabb előadója, akinek eddig odaadták ezt a díjat.

2007. november 7-én megnyerte a 2007 CMA Horizon Awards-ot, és kiadta harmadik kislemezét, az ”Our Song”-ot, amely a listákon a 6. helyen állt, de a 2007. december 22-i héten megszerezte az 1. helyet is. Ez volt a második olyan dal, amely ilyen rövid idő alatt elérte egyből az első helyet a country zenében.

2008-ban Brad Paisley ”Online” c. számához készült videóklipben Taylor is szerepel. A Jonas Brothers: The 3D Concert Experience-ben is feltűnik kis időre. A CSI: Crime Scene Investigation c. sorozatban is szerepel 1 epizódig, itt már a színészi tehetségét is megmutathatta. Kellie Pickler "Best Days of Your Life" c. számához készült videóklipben Taylor is látható. A Hannah Montana: The Movie-ban (Hannah Montana: A Film) is szerepel. Itt saját magát játsza és a színpadon énekel. Jelenleg a Valentine's Day c. filmet forgatja. Olyan sztárok mellett fog szerepelni Taylor mint, Bradley Cooper, Eric Dane, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Julia Roberts, Jessica Biel, Jennifer Garner, Patrick Dempsey és Queen Latifah. A premiere várhatólag 2010 elején, február 12.-én lesz az USA-ban. A magyar premier még ismeretlen.

Érdekességek:
- Egy ideig járt Joe Jonas-szal, de a srác kis idő után telefonon keresztül szakított vele.
- Taylor MySpace-e a countryelőadók körében a 2. legnézettebb oldal a MySpace-en.
- Taylor az első lemezén lévő számokat mind ő írta.
- A Hannah Montana: The Movie-ból ismert Lucas Till szerepelt a You Belong with me videóklipjében.
- Szerencseszáma a 13.
- Teardrops On My Guitar dal egy igaz történeten alapul, Taylor egyik középiskolai évéből, amelyben egy bizonyos Drew Hardwické volt a főszerep. A fiú csak a barátot látta Taylorban, Taylor viszont nem így érzett.
- A Should've Said No klip az a videófelvétel, amikor a dalt a 43rd Annual Academy of Country Music Awards-on adta elő Taylor. Az előadás egy csuklyás pulóverben kezdődött, majd hamarosan egy rövid, fekete ruhában láthatták a nézők. A dal utolsó néhány másodpercét már zuhogó vízesésben énekelte, amelyet a szervezők készítettek el. Taylor elmondta, 10 éves kora óta vágyott egy ilyen előadásra.
- Jóbarátja Kellie Pickler.
- Legjobb barátnői a színtén híres Miley Cyrus és Selena Gomez.
- Az egyik kedvenc sorozata a Grey's Anatomy (Grace klinika) és elmondása szerint nagyon szomorú volt, amikor Denny meghalt.

Kedvenc:
- Színe: fehér.
- Étele: túróslepény.
- Ünnepe: karácsony.
- Helye: patak mellett.
- Évszaka: nyár.
- Gitárja: Taylor gitárok.
- Színésze: Miranda Lambert és Tim McGraw.
- Dala: Tim McGraw: Can’t Tell Me Nothin.
           

 

Taylor Swift - Love Story
4 perc 2 másodperc - 2009. jan. 27.
www.dailymotion.com
Taylor Swift - Should've Said No
4 perc 22 másodperc - 2008. jún. 19.
www.youtube.com
Taylor Swift - Love Story
4 perc 2 másodperc - 2008. szept. 12.
www.youtube.com
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.