Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajándékozás -kinek, mit?

2009.12.03

 

VIGYÁZZ,  MIT  AJÁNDÉKOZOL!

 

Bármennyire is szeretnél végre egy cseppet visszaszolgáltatni abból a „sok-sok kedvességből”, nevelő célzatú kioktatásból, amit az elmúlt években kaptál a párod rokonaitól, inkább ne karácsonykor keríts sort erre! Sőt, ha lehet, légy te az okosabb, és különleges figyelemmel kerüld el az ajándékvásárlási „taposó aknákat”.

 

„Karácsonykor az anyós lelkesen bontogatja a vejétől (menyétől) kapott ajándékot, majd döbbenten így szól:  De hiszen ez a doboz vattával van tele!

Mire a veje méltatlankodva csak ennyit mond: Anyuka, hát itt a… fülbevaló, amire vágyott.”

Bármennyire is szeretnéd, hogy ne füleljen folyamatosan, nem ez a legjobb megoldás a problémáidra. És, ha megfordult volna a fent említett példánál durvább ajándék is, például (boszorkány) seprű vagy fakanál, azokat is tedd inkább a süllyesztőbe.

Tipp: ha van már közös gyermeketek a pároddal, akkor egy fotómontázs vagy egy mézeskalácsszívbe illesztett fénykép róla, biztosan örömet okoz majd neki.

 

Após

Ha lábos készleten töröd a fejed, 90%, hogy eleve vesztes ügyed van. (A 10%-ba esnek a gasztromán apósok, akik direktbe edénykészletet kérnek a fa alá.) Szegény feje még akár célzásnak is veheti, hogy nem ő az Úr a háznál. Hidd el, az ő korosztályukban még nem volt egyértelmű, hogy egy férfi éppúgy kivegye a részét a főzésből – vagy úgy a házimunkából – mint manapság.

Tipp: bármennyire is elcsépeltnek hangozhat, egy üveg márkás ital a legbiztosabb választás. Sőt. Ezzel csak akkor lőhetsz mellé, ha menthetetlenül elmérgesedett a viszonyotok.

 

 

Sógornő

Azt mondják a nagy öregek, hogy a pasid húgával és anyósával is egyszerre nem jöhetsz ki jól. És, hogy miért esküdöznek erre az aranyszabályra? Mert családon belül mindig is erős lesz a verseny az alfanőstény pozíciójáért. Biztos már te is szembesültél a „ki a vékonyabb, okosabb, szebb, sikeresebb vagy egyszerűen jobb” kérdéskörökkel. Nos, éppen ezért kerüld az olyan ajándékötleteket, mint a digitális mérleg, szőrtelenítő vagy épp hajformázó készlet… stb.

Tipp: ha valóban rossz a viszonyotok, akkor szorítkozz olyan egyszerű dolgokra, mint a sál sapka vagy a kedvenc írójától egy jó könyv.

 

Sógor

Talán vele lesz a legkönnyebb és a legnehezebb dolgod is egyben. Többnyire a fiútestvért ismerjük a legkevésbé, aki nyílnak meg a leglassabban -igazán. Ezért csak annyi a feladat – amit gondolom, amúgy is megtennél –, hogy kikérdezed kedvesedet róla. Mik a szokásai, hobbijai, mit szeret esetleg mire allergiás. Egy biztos azonban: az illemtan nagykönyve a fehérneműt kizárja…

 

 

Alapszabályok

Akármilyen is a viszonyod a kedvesed családjával alapvetően csak két alapszabályt kell betartanod, amikor ajándékot választasz nekik:
1. mivel a párod rokonai őt fogod csak igazán megbántani, ha a hozzátartozóit megbántod,
2. attól, hogy ők esetleg rosszul bántak veled, neked nem kell viszonoznod. Légy te az okosabb, de főként az intelligensebb és tedd félre a vélt vagy valós sérelmeket Karácsonykor!

 

 Paris - DVD  film

 

Ezt a DVD-t  annak ajánlom ajándékba, aki szereti az igazán szívszorító és elgondolkodtató drámákat!

 

Kép Gondolhatjuk azt, hogy ezek az embertípusok nem kivételesek – mégis sokak számára külön-leges az ő életük. Hihetjük azt, hogy problémájuk nem egyedi,– de nekik is a saját problémájuk a legfontosabb a világon.”

A történet egy Párizsban élő beteg férfiről szól, aki halálát várja. Állapota teljesen új és eddig ismeretlen szemszögből láttatja vele a világot, minden, amiben idáig hitt, most átértékelődik benne.

Miközben éppen a halállal néz szembe, az élet igazi értékeit véli felfedezni, mások életét szemléli, és Párizs városának hiánytalan egészét.

A piaci árusok, egy pék, egy szociális munkás, egy táncos, egy építész, egy hajléktalan, egy egyetemi professzor, egy manöken, egy kameruni bevándorló… Ezek az embertípusok teszik egésszé a képet, mind a városban, mind a filmben egységre lelnek.

Főszereplők:

Juliette Binoche (Csokoládé; Félix és Rose, Tíz nap szeptemberben)
Romain Duris (Arsene Lupin; Lakótársat keresünk)
Fabrice Luchini (Intim vallomások; Moliere)
Albert Dupontel (Hosszú jegyesség)
Rendező: Cédric Klapisch
Író: Cédric Klapisch
Operatőr: Christophe Beaucarne
Zene: Loic Dury

 

 

 

MIVEL  LEPJÜK  MEG  A  PASINKAT?

 

 

Kép A legtöbb hímnemű a hasznos ajándékot részesíti előnyben, így nem biztos, hogy a parfüm megfelelő választás, bár kivételek mindig akadnak. Ha már a hasznos ajándékoknál tartunk - és hímnemű ismerősünk a borotválkozást időpocsékolásnak tartja - meg kell jegyezni, hogy az a bizonyos "hasznos ajándék" számunkra is lehet az. Lepjük meg párunkat egy klassz villanyborotvával, ezzel egyértelműen célozva arra, hogy a sima pihe-puha pofit szeretjük.

 

2. Ha kedvesünk vagy apukánk fázós alkat, lepjük meg egy jó meleg sállal. Ráadásul, ha a pasi azt a sálat viselni is tudja, kimondottan szexi lesz. Ne feledjük, minél nagyobb annál jobb!

 

3. Ha kissé feledékeny, vegyél neki pénztárcát, ami egyben láncos kulcstartó is. Amellett, hogy praktikus még menő is.

 

4. Hétvégén szerettek jókat lustálkodni? Lepd meg őt és egyben magad is csodás pamut köntössel.

 

5. Pete Dohartyről sok jót nem lehet mondani (okkal), ám egyetlen jótettet felírhatunk neki. Elkezdett kalapot hordani. Uraim, fel a kalappal! Hölgyek, bátran válasszunk kalapot karácsonyra párunknak, igazán dögössé és férfiassá varázsolja őket...és ez nekünk is jó.

 

6. Ha laza, akkor póló. Manapág széles a választék a férfi pólók terén, elképesztő színekben, hihetetlen mintákkal kapható.

 

7. Ha úriember, akkor a jó választás az ing. Ha valóban csinosan szeretnénk látni őket, vegyünk hozzá egy vékony fazonú nyakkendőt is.

 

8. Ha az előző kettőt kombináljuk igazán fiatalos lesz a hatás. A pólóra egy ing, de csak elől betűrve farmerba, valódi vagány külsőt kölcsönz párunknak.

 

10. Pajzán percek. Szerezzünk be párunknak jópofa mintás alsóneműt, ezzel nem csak párunk alsónadrág garnitúráját újítjuk meg...ez tuti.

 

11. Mi lehet szexi egy pasin? A kötött pulóver! Az idei gazdag színdivatnak köszönhetően nem kell leragadni a svédmintás vagy a kék pulóvernél, nyugodtan keressünk narancsot vagy pirosat.

 

12. Mit nézünk meg először egy pasin? Van, aki szemét, van, aki a kezét, de akad olyan is, aki a cipőjét. A cipő igenis fontos. Legyen tiszta és stílusos. Idén a fa alá kerülhet magas szárú, kissé hegyesebb orrú bőrcipő is.

 

  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.