Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wellness programok

2010.04.19
Mi is a WELLNESS szó jelentése?

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása. A szabadságukat vagy pihenőidejüket általában wellness szállodában töltő vendégek részére, hogy a résztvevők kipihenjék a mindennapi stresszt és fáradtságot, testük és szellemük is meg­nyu­god­jon, feltöltődjön. A wellness részei lehetnek (torna, egészséges táplálkozás,úszás, fitness, masszázs stb.) beépülhet a hétköznapokba is, de leggyakrabban egy-egy szállodai kúra (4-5 nap vagy egy hét) alkalmával veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A wellness-kúrák alapja az úszás, illetve a vízhez kapcsolódó tevékenységek, kezelések (vízi aerobic, vízi fitness, víz alatti masszázs stb.), a számtalan szauna infraszaunáig), a különféle masszázsok a gyógymasszázstól a thai masszázsig, valamint a jóga egyes fajtái. A wellness-kúrákhoz leggyakrabban hozzátartozik egy, vagy több sportlehetőség. Jól kapcsolhatók a szabadban vagy teremben végzett tevékenységek is. Mivel a wellness alapja az egészségmegőrzés és bizonyos esetekben a gyógyítás, ezért szervesen kapcsolódik hozzá az egészséges táplálkozás. Fogyókúra.

Wellness kezelések és programok

Aerob edzés: Az aerob edzés elősegíti szervezetünk állóképességének növelését. Az általános erőnlét karbantartása, a testi-lelki egyensúly elengedhetetlen feltétele. Rendszeres edzéssel leküzdhetők a civilizációs ártalmak és a stressz okozta betegségek. A tréninget ajánlott hetente minimum 3 alkalommal végezni. Alkalmanként 30-60 perc már tapasztalható javulást eredményezhet.

Aerob sportok: Azok a sportágak tartoznak ide, amelyek a szív- és keringési rendszert fejlesztik. Az aerob sportok közé tartozik a gyaloglás, kocogás, országúti kerékpározás, úszás, és az egyéb, nem versenyszerűen űzött tevékenységek. Lényege, hogy a testmozgás közben a szervezet oxigén igényét a légzési és keringési rendszer biztosítani tudja, úgy, hogy nem keletkezik légszomj. A mozgás közben nem történik tejsavszaporodás, így nem alakul ki izomláz. A zsírégetés nem igényel túlterhelést.
 

 

 

 

Itt megismerkedhetsz a wellness kezelésekkel és programokkal.  WELLNESS KEZELÉSEK

Videókon is megtekintheted

Videók
Debrecen
Termál és Wellness Hotel
Wellness Sziget
Mediterrán Élményfürdő
Gyógyászat
Vigadó Étterem
Thai Masszázs
Sportuszoda
Arany kezelés
Gyöngy kezelés
Állapotfelmérés
Kékszőlő kezelés


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.