Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Titkos üzenet a virágoktól

2010.05.01
TITKOS ÜZENET A VIRÁGOKTÓL


A vörös rózsa szimbolikus jelentésével mindenki tisztában van. De mi a helyzet a többi virággal? Mindegyiknek megvan a saját üzenete. Figyeld, milyen csokorral állít be a férfi, és megtudod, mit érez irántad.
 

Írisz

A kék vagy sárga színű virág igazán reményteljes üzenet jelképe. Ha egy férfi ezzel lep meg téged, akkor hisz abban, hogy megtalálta benned élete párját és az igaz szerelmet.


Liliom

Titkos üzenet az, hogy akár tudat alatt, de kacérnak tart a férfi. Ha az esküvői csokorba választja, akkor némiképp módosul a jelentése. A feleség vonzódik, a férjéhez, akit meg akar hódítani. Sőt, képes feladni érte mindent.Tulipán

Szív alakú szirmai miatt a lángoló érzelmeket és a szerelmet szimbolizálja. Felér egy szerelmi vallomással, pláne ha a virág vörös vagy rózsaszín. Ha viszont sárga tulipánt kapsz valakitől az, féltékenységéről árulkodik. Elképzelhető, hogy az illető azt feltételezi rólad, más is van az életedben, nem csak ő. A fekete tulipán bár nagyon ritka, azt súgja neked, hogy kedvesed számára mindennél drágább vagy.


Amarillisz

A büszkeség virága. Amarilliszt adni egy nőnek annyit jelent, hogy a szerelmed nagyon büszke rád, és a veled való kapcsolat nagy kincs a számára.
Kála


A szépség virága. Az udvarlás legkifinomultabb formája. Nőnek kálát ajándékozni, annyit jelent, hogy a férfi a nő szépségének bűvöletében él. Úgy érzi, szíve választottjának szépségéhez semmi sem fogható.


Szegfű

Ha piros szegfűvel állít be, biztos lehetsz a szerelmében, ha viszont rózsaszínű van a kezében, akkor még bizonytalan az érzéseiben. Vigyázz a sárgát ajándékozó férfival, mert túlzottan követelőző típus.
Pipacs


Ha a barátod az út szélén megáll, és szed neked egy csokor pipacsot, a boldogságát és felszabadultságát akarja kifejezésre juttatni. Biztos, hogy jól érzi magát veled.


Nefelejcs

A kis kék virág az igaz szerelem és a hűség jelképe. Ha szerelmed ezzel a virággal kedveskedik, azt üzeni, mindig csak rád gondol.

Nárcisz

Bár az egoizmus virága, tiszteletet is kifejez. A férfi azt gondolja rólad, hogy olyan vagy, mint ez a szép virág. Büszke és öntudatos, aki előtt a férfiak meghajolnak.


Azálea

Ez a gyönyörű cserepes virág a keleti országokban a nőiesség szimbóluma. De vigyázz, mert ha a férfi ezt választja, az a törékeny szenvedélyre is utalhat.
Gyöngyvirág


Ha ezzel a virággal ajándékoz meg, akkor biztos lehetsz abban, hogy kedvesed tisztel és megbecsül. A kapcsolat elején arra is következtethetsz, hogy tisztességes szándékkal közeledik.


Rózsa

A szerelem virága. A különféle színek, mutatják az érzelmek mélységét. A sárga rózsa sokszor langyos érzelmeket takar. A vörös, birtokló szerelemre utal, az illető azt szeretné, ha kizárólag az ő tulajdona lennél. A fehér a megbecsülés és a tisztaság jelképe. Ha azonban csak egy szál fehér rózsát kapsz, a párod lángoló szerelmet érez irántad.


Jácint

A játékosság szimbóluma. Ha lila csokrot kapsz, az a bocsánatkérés jele, ha fehéret hoz, akkor bájosnak tart téged. Ha sárga szálak is kerültek a csokorba, akkor az a féltékenységéről árulkodó jel.


Orchidea

Keleten ez a virág a kifinomultság, a műveltség és a gyöngédség szimbóluma. Ha egy férfi orchideával lep meg, az azt jelenti, hogy nagyra értékeli műveltségedet és tudásodat.
Begónia


Habár cserepes virág, előszeretettel vásárolják a férfiak, hiszen az ábrándozás, a vágyak és álmok jelképe. Valójában egyfajta függésre utal, de nem a szerelemtől, hanem saját ábrándjaiktól. Vigyázz, mert nagy rá az esély, hogy nem a valós énedbe, hanem saját álomképébe szerelmes, akit kivetít rád.


Napraforgó

Nem véletlenül egyre népszerűbb, hiszen a szerelmi érzelmek bizonyítéka. Azt jelented a férfinak, amit a napraforgónak a napfény. Mindig feléd fordul.

 

 

 

MILYEN CSILLAGJEGYBEN SZÜLETTÉL?

MEGTALÁLOD A HOZZÁD ILLŐ VIRÁGOT!

 

Dália (Dahlia variabilis)

Akkor is szépen nyílik a dália, ha valaki nem ért hozzá. Virágainak színskálája igen gazdag, és a sziromalakban is nagy a változatosság. A kertben júliustól a fagyokig pompázik, s levágva tovább díszít a lakás vázáiban. Napjainkban a nemesített változatok száma meghaladja a harmincezret.

Kinek: A Vízöntő nagyra értékeli a virágok nemesített változatát, imádja a szépséget a vázában. Rózsa
(Rosa sp.)

Ősidők óta az emberiség kedvenc virága, a rózsatermesztés egyidős az emberiség kultúrtörténetével. A kerti rózsák szebbnél szebb virágú változatai sokszoros keresztezéssel választódtak ki a vadon termő fajokból.
Csokorba, vázába a teahibridek közül válasszunk! A virág életének meghosszabbításához a legfontosabb a jó vízfelvétel, ezért mindig friss, ferdén vágott metszlapot vágjunk a szárán a vázába tétel előtt!

Kinek: Tűzbe hozza a szenvedélyes Kost és az érzéki Bikát.


 Tulipán (Tulipa sp.)

Az igen nagy számú tulipánhibridet több évszázad nemesítői munkájával hozták létre bizonyos törökországi és kis-ázsiai őshonos fajok keresztezésével. Virágai a legegyszerűbb kehelyformától a rojtos szirmú papagájtulipánig sokfélék lehetnek, és a szivárvány minden színében nyílnak. Az egyetlen virág, amely a levágása után is növekszik, néhány nap elteltével a virágszárak megnyílnak, és a tulipán valósággal „kinő” a csokorból. Ha kötegben vásároljuk, alsó leveleit szedjük le, a szárakat éles késsel ferdén vágjuk vissza.

Kinek:
A heves természetű Skorpió nőket elbűvöli a színpompás tulipáncsokor.4. Frézia (Freesia x hybrida)

Az illatos frézia Dél-Afrikából, Fokföldről származik. Szerte a világon nagy mennyiségben virágoztatják, e több színben pompázó üvegházi vágott virág igen kedvelt. Nemesítése nagy múltra tekint vissza, és ma is folyamatos. Védett, napos fekvést, laza, jó vízelvezetésű, de nedves talajt igényel. A tavasszal, a fagyok után kertben elültetett növények nyáron virágoznak.

Kinek: Az álmodozó, kedves, könnyed lelkivilágot, mint amellyel a Halak rendelkeznek, ez a virág tükrözi.

 

 Szellőrózsa (Anemone coronaria)

Neve a görög anemosz (= szél) szóból származik, és ez arra utal, hogy könnyen hulló szirmai a szél játékává lesznek. A Földközi-tenger környékén és Kis-Ázsiában vadon előforduló, gumós gyöktörzsű (rizómás) növény. Fehér, kék és piros színű virágaival nemcsak az évelőágyak, sziklakertek dísze, hanem csokrokba is köthető, kiváló tartós vágott virág.

Kinek: Az önérzetes Oroszlánt levehetjük vele a lábáról.

  Szegfű (Dianthus caryophyllus)

Botanikai neve görög eredetű: dianthos (= isteni virág). Dél-Európából származik, az eredetileg fehér virágú fajt tovább nemesítve keletkeztek a tűzpiros, erős rózsaszín, bordó, cirmos fajták, kis virágúak, nagy virágúak, félig telt vagy telt virágúak. Vázában tartva az egyik legtartósabb vágott virág, természetesen betartva a vágott virágokra vonatkozó szabályokat: a vízcserét, a szárak visszavágását.

Kinek: A szerény Szüzek értékelik e szerény virág szépségét.


Gerbera (Gerbera jamesonii)

A gerbera nemesítése a 19. század második felében kezdődött, s napjainkban is tart. A gerbera nemzetség nyolcvan fajt foglal magában. Ezek Afrikában, Indiában, Kínában őshonosak. A fényigényes növények közé tartozik, fő virágzási ideje a napfényben gazdag időszakra, késő tavaszra és nyár végére esik, ekkor a legnagyobb a vízigénye is. Csokorba kötve tartós vágott virág.

Kinek: Az Ikrek imádják a gerberaféléket.

 


 

Kála (Zantedeschia aethiopica)

Hosszú száron ülő, nagy, fehér, zacskó alakú virágaival, szív alakú, hatalmas leveleivel elegáns megjelenésű dísznövény. Jó megvilágítású, tágas helyet igényel. Életritmusa őshazájában, Dél-Afrikában a száraz és esős évszakok váltakozásából áll. Ha azt akarjuk, hogy nálunk is virágozzék, bő öntözést kell kapnia, amikor levelet bont, és ha nyáron szárazon tartjuk, kora tavasszal megjelennek a hófehér virágok. Május elején az öntözést befejezve megindítjuk a növény visszahúzódását. A teljesen kiszáradt növényt ilyenkor lehet tőosztással szaporítani.

Kinek: Az érzelmes, érzékeny Rákok lelkét megnyugtatja a tisztaságot jelképező hófehér virág.

 


9. Liliom (Lilium hybridum)

A tavaszi virágpiacok mutatós díszei a legkülönbözőbb színekben pompázó liliomok. A főként ázsiai fajok keresztezéséből származó, trombita vagy kehely alakú virágok felfelé vagy oldalra nézők, esetleg bókolók. Hagymájuk tíz-tizenkét centiméter átmérőjű, márciusban vagy októberben kell elültetni. Félárnyékos helyet, tápanyagban gazdag, humuszos talajt igényel.

Kinek: A Mérlegek szívesen alakíttatnak ki családtagjaikkal csodaszép virágoskertet, amelyben a királynő a liliom.


  Jácint (Hyacinthus orientalis)

Bódító illatával, élénk színével a tavaszt varázsolja a zöld növények közé. Legszebb a hófehér, a liláskék, de kapható rózsaszín, mélyvörös, sőt sárga színekben is. Igen hatásos, ha egy nagyobb tálba több hagymát ültetünk. Hűvös, félárnyékos helyen tovább tart a virágzás. Tápoldatozás nem szükséges. Elvirágzás után, fokozatosan csökkentve az öntözést, hagyjuk, hogy a levelek és a virágszár teljesen leszáradjanak! A behúzódott hagymát nyár végén ültessük ki a kertbe!

Kinek: Jól passzol a Nyilas örök optimista természetéhez, a Bakot pedig jókedvre hangolja.


Forrás: Nők Lapja