Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NŐK-FÉRFIAK

2010.07.11

Szerelem első látásra.

Bárhol megtörténhet velünk. Áruházban, parkolóban, liftben, téren, diszkóban, mozgólépcsőn. És persze bármikor. Reggel, délben, este...
Két ember véletlenül találkozik. Egymásra mosolyognak, és itt a szerelem! Később mindketten azt állítják: rögtön tudtam, hogy ő az igazi! Szerelem első látásra? Lehetséges volna?
Felmérések bizonyítják: az emberek többsége hisz a hirtelen jött szerelemben. A nők és a férfiak nagy része elképzelhetőnek tartja, hogy az igazi egyszer csak szembe jön vele az utcán. Érdekes, a nők alig tíz másodperc alatt bemérik a férfit, a teremtés koronáinak is csupán kétszer ennyi időre van szükségük...
Szerelem első látásra tehát létezik. Azért lehetséges, mert az ember folyton vágyik a szerelemre. Társas lény, nem szereti a magányt. Aki boldog kapcsolatban él, nem keres, nem figyel annyira. Aki viszont elégedetlen a magánéletével, minden pillanatban kész beleszeretni valakibe.

 Vannak, akik nem találnak partnert, és hirdetést adnak fel. Mint ez a férfi és ez a nő:

36 éves férfi vagyok, 178 cm, 78 kg. Barna a hajam, kék a szemem. Budapesten lakom. Független vagyok, nincs gyermekem, nem dohányzom, ritkán fogyasztok alkoholt.
Sokat sportolok és elegánsan öltözködöm. Barátaim szerint kedves, megbízható és jó humorú vagyok. Szeretem magam körül a rendet. Elvárásaim egy nővel szemben? Mint minden nőnek egy férfival szemben: ápoltság, őszinteség, bizalom.

51 éves, keresztény nő vagyok, 164 cm magas, 56 kg. A hajam vörös, a szemem pedig zöld. Budapesten élek. Egy gyermekem van, akit nagyon szeretek. Dohányzom, de alkoholt ritkán fogyasztok. Sportosan öltözöm, a barátaim fiatalosnak, kedvesnek és őszintének tartanak.
48 és 55 év közötti, 170-185 cm magas férfit keresek. Nincsenek nagy igényeim: legyen csak egyszerűen normális.

Humoros apróhirdetések.

"Fiatal, jóképű üzletember vagyok, hat autóm, két mobilom van, plusz egy nyaralóm a
Karib-tengeren. Nem keresek senkit, csak dicsekedni akartam."

"Félénk fiú keresi...öööö, izé, hm, áááá, hagyjuk."

"Elvált úr keres olyan hölgyet, aki be tud fejezni egy megkezdett sálat!"

Érdekesség. Mit gondolsz: mikor és hol jelent meg az első házassági hirdetés?
1695. július 19-én Angliában, 1785. március 1-én Franciaországban vagy 1854. január 12-én Spanyolországban?

1695. július 19-én Angliában. Egy vagyonos, harmincéves úr adta fel a "Collection for the Improvement of Husbandy and Trade" című újságban. (A "Husbandry" itt mezőgazdaságot jelent!) A legfontosabb kritérium a pénz volt: a hölgynek legalább 3000 font vagyonnal kellett rendelkeznie.

Aforizmák. Férfiak mondták őket nőkről.

A nő olyan, mint a műfordítás: amelyik szép, az nem hű, amelyik hű, az nem szép.
(G. B. Shaw)

Pályafutásom alatt egy kérdésre hiába kerestem a választ: mit akar a nő? (Sigmund Freud)

Soha ne mondj ellent egy nőnek: várd meg, amíg ő maga teszi!
(Humphrey Bogart)

Nem csoda, hogy a férfi és a nő nem értik meg egymást, hiszen a nő a férfit akarja, a férfi pedig a nőt. (Karinthy Frigyes)